Teknik Destek İçin Telefon Numaramız : +90 212 671 42 96
Teknik Destek İçin Telefon Numaramız : +90 212 671 42 96
BELİRTİLERİ: Astar veya boya uygulananyüzeylerinin kritik noktalarında oluşan küçük kabarcıklardır.
OLUŞMA NEDENLERİ : Uygun olmayan tiner kullanılması, sıcak havalarda yüksek vizkozite ve düşük hava basıncı ile kalın uygulama yapılması, birinci katın uygulanmasından sonra yeterli kuruma ( flash-off )süresi verilmeden ikinci katın uygulanması.
ÇÖZÜMÜ : Kaynama problemi ile karşılaşılmış yüzeyler, soruna yol açan nedenler dikkate alınarak hafif zımpara ile zımparalanmalı ve tekrar bir kat uygulama yapılmalıdır.
BELİRTİLERİ : Boyanın veya verniğin uygulandığı yüzeyde yayılma problemi ile oluşan portakal kabuğu görünümüne denir.
OLUŞMA NEDENLERİ : Uygulama viskozitesinin yüksek olması, uygun olmayan tiner kullanılması, uygulama basıncının düşük olması, boya ile yüzey arasında aşırı sıcaklık farkı olması .
ÇÖZÜMÜ : Soruna yol açan nedenler dikkate alınarak boya vizkozitenin düşürülmesi ve hava basıncının 3,5 veya 4 bar seviyesine getirilerek tabanca mesafesini ayarlayarak yeterli gelecek şekilde boya uygulaması yapılır.
OLUŞMA NEDENLERİ : Boya veya vernik uygulamalarının, yüksek nemli ortamlarda yapılması ve uygun olmayan tiner kullanılması sonucu oluşan buğlanmaya denir.
ÇÖZÜMÜ : Boya veya Vernik uygulamaları yüksek nemli ortamda atılamamalı ancak uygulama mutlaka gerekiyor ise % 3-4 oranın da RETARDER eklenmeli ve mutlaka tedarikçi firmanın önerdiği tiner kullanılmalıdır.Sorunla karşılaşılmış olan yüzeylerde sütlenme az ise boya filmi iyice kurutulması ve yüzeyin cilanaraksütlülüğün giderilmesiyada sütlenme çok ise boya filmi iyice kurutularak uygun su zımparası ile zımparalama yapılması ve tekrar boyanma işlemi gerekir.
OLUŞMA NEDENLERİ : Astar ve sonkat boyanın kritik bekleme süresi aşılması ,hava kurumalı sonkat boyanın üzerine selülozik sonkat boya gelecek şekilde uygulama yapılması veya eski boyanın üzerine zımpara yapılmadan yeni bir kat boya uygulaması yapılamsı
ÇÖZÜMÜ :Kırışma meydana gelmiş yüzeylerin tedarikçi firmanın önerdiği boya sökücü kullanılarak tamamen sökülmesi ve yeniden boya yapılması gerekir.
OLUŞMA NEDENLERİ:Boya ve Vernik uygulamaların da tabancanın yüzeye çok yakın tutulması ve yavaş hareket ettirilmesi,boyanın uygulama vizkozitesinin çok düşük ve çok yüksek olması ,boya da uygun olmayan tiner kullanılması veya tabancanın yüzeye dik açı yerine çeşitli açılarda tutulması sonucu oluşur.
ÇÖZÜMÜ: Boya veya vernik viskozitesine dikkat edilmeli, özellikle dik yüzeylere ince katlar halinde tabanca yüzeye dik açı olacak şekilde tutulmalı ve el hareketleri biraz hızlandırılarak uygulanmalı, tabancanın yüzeyden uzaklığı normal tatbikatlarda 20cm, yüksek basınçlı tatbikatlarda 30cm olmalı ve uygun tiner kullanılmalıdır. Bu durumdaki problemli yüzeyler iyice kurutularak tekrar boyanması gerekir.
BELİRTİLERİ : Boyanın yüzeyin de parlaklık kaybı ve toz şeklin de düşmesi
OLUŞMA NEDENLERİ:Uygulama sırasında boya tabancasının yüzeyden çok uzak tutulması veya çabuk geçilmesi boya viskozitesinin çok yüksek veya çok düşük olması, sıcak havalarda çok çabuk buharlaşan tiner kullanılması ve tabanca hava basıncının çok yüksek veya düşük olması yüzey de tozlanma nedenleridir.
ÇÖZÜMÜ : Sorun Astarlı yüzeylerde gözlemlenmiş ise boya iyici kuruduktan sonra zımpara yapılmalıdır.Sorunsonkat uygulamaların da gözlemlenmiş ise pasta polish uygulaması yapılır.
BELİRTİLERİ: Boya yüzeyin de görünen siyah noktalar ve pislikler
OLUŞMA NEDENLERİ:Boya film kalınlığının yetersiz olması ,sonkat uygulama için yetersiz flash –off süresinin verilmemesi.yanlış tiner kullanılması ve tabancanın yüzeye uzak tutulması
ÇÖZÜMÜ: Tabanca atım mesafesine dikkat edilerek yaş uygulama olacak şekilde biraz boya kalınlığını artırın.Bu durumdaki yüzeyleri boya filmi kuruması sağlanarak ince zımpara yapılarak tekrar boyama yapın
BELİRTİLERİ : Boya uygulanmış yüzeylerde krater şeklin de ve çöküntülerin ve deliklerin oluşması
OLUŞMA NEDENLERİBoya uygulanan ortamda silikon esaslı malzeme kullanılmış olması, boya veya verniğe komprasörden yağ, su karışmış olması, boya uygulanacak yüzey de yağ ve pislik olması
ÇÖZÜMÜ: Boya uygulanacak ortamdan, uygulamadan önce ortamın iyice havalandırılması ve silikon yapacak olan maddelerin boya ortamından tamamen uzaklıştırılmalıdır., kompresörden boya ya yağ-su karışması önlenmelidir. Bu durumdaki problemli yüzeylere boya filmi kuruduktan sonra çok iyi zımpara yapılmalı ve soruna yol açan nedenler dikkate alınarak, bir kat daha boya uygulanmalıdır.
OLUŞUM NEDENLERİ:Boya uygulamasında yanlış tinerin kullanılması, hava kurumalı boyalarda boya kalınlığının çok olması ,çiftkomponentli boyalarda karışın oranının yaş girilmesi veya yanlış sertleştirici kullanılması, fırın kurumalı boyalarda fırın sıcaklığının yeteri kadar sağlanmaması veya fırınlanma süresinin kısa tutulması
ÇÖZÜMÜ :Her ürün için tetarikçi firmanın önerdiği tineri kullanın.Hava kurumalı boyalarda uygulama kanlığını düşürün.
Çift komponentli boyalarda karışım oranınna ve sertleştiriciye dikkat edin.
Fırın kurumalı boyalarda fırın sıcaklığına ve fırında bekletme süresi dikkate alınmalıdır
OLUŞUM NEDENLERİ: Poliüretan veya akrilik sistemlerde son kat uygulamalarında sertleştiricinin eksik kullanılmış olması, kuruma ve/veya kürlenmenin henüz tamamlanmamış olması.
ÇÖZÜMÜ: Boya uygulama esnasında poliüretan veya akrilik sistemlerde mutlaka doğru cins veya miktarlarda sertleştirici kullanılmalı, belirlenen sürelerden daha önce fiziki etkilere maruz bırakılmamalıdırve çift komponentli boyalarda tararikçi firmanın önerdiği şekilde fırınlanmalıdır.